Begeleiding

Voor een optimale begeleiding van leerlingen is het van belang dat afspraken, inhoud en duur van begeleiding worden vastgelegd en inzichtelijk zijn voor betrokkenen in het studentdossier.

Ook bij het maken van afspraken tussen begeleider en leerling helpt ComTak bij het vinden van een roostervrij moment van betrokkenen. Welke type afspraken en bijbehorende verslagen (formulieren) gebruikt worden, kan volledig vrij worden ingericht.

screen2
 

Modules begeleiding

 • Berichten / mail

  Met de Berichtenmodule kan een docent eenvoudig en snel een opmerking of ander bericht toevoegen. Dit kan bij een specifiek lesuur voor een leerling of de hele klas. Het kan ook bij een toets of een taak. Het kan overal waar u wilt. U legt eenvoudig vast welk formulier u op welke plek beschikbaar wilt maken. De aangemaakt bericht komen automatisch in het gewenste dossier terecht. Indien gewenst kunnen de formulieren automatisch per mail worden verzonden. Als ouders of leerlingen reageren op de mail wordt dit automatisch in het dossier opgenomen en krijgt de docent een signalering.

 • 📦

  Dossiervorming

  In het dossier is de geschiedenis van alle berichten inzichtelijk. Ook rapportages, zoals BPV-rapportages, worden aan het studentdossier toegevoegd. Het dossier is toegankelijk voor geselecteerde personen. Hoe het dossier is ingericht kan door de school zelf worden bepaald

 • 📿

  Begeleiding / Zorg

  In formuliersjablonen kunnen scholen zelf bepalen welke zorgactiviteiten ze willen vastleggen. Deze kunnen ter voorbereiding op een afspraak ingevuld worden en aangevuld worden tijdens de afspraak. Ingevulde formulieren zijn toegankelijk voor alle personen die ingesloten worden bij het formulier. Ook kunnen automatisch gerelateerde personen een bericht hiervan ontvangen. Bijvoorbeeld ouders en of de studiebegeleider. Dit is per formulier vast te leggen, waardoor de privacy gewaarborgd is.

 • 📅

  Afspraken / agenda

  Afspraken tussen leerlingen en begeleiders worden direct in het rooster van de betreffende leerling en de begeleider vastgelegd. De inhoud en het aantal uren van de begeleiding worden automatisch bijgehouden. Hierdoor is altijd inzichtelijk hoeveel begeleidingstijd is ingezet. Dit kan bekeken worden per leerling maar ook per klas, opleiding, team of begeleider.

“Dossiervorming voor zorgleerlingen is gekoppeld aan het plannen van afspraken en het inhoud geven van de begeleiding”

Lees meer

 

“We kunnen nu van te voren bepalen voor wie een bericht bedoeld is en eenvoudig voor duidelijke communicatie zorgen”

Lees meer

 

“Verzuimmeldingen worden direct gevolgd door een actie”

Lees meer

 

“VSV-meldingen worden automatisch verzonden naar de leerplichtambtenaar”

Lees meer

 

“Door de presentie-invoer transparant te maken verbetert de kwaliteit van de registratie”

Lees meer

 

“Minder werk en meer ouderbetrokkenheid”

Lees meer

 

“Het is eenvoudig en levert geen ‘gedoe’ op”

Lees meer

 

“ComTak maakt het verhaal achter een resultaat compleet”

Lees meer

 

“Meldingen aan DUO worden nu automatisch verzorgd.”

Lees meer

 

“ik kan snel meerdere afspraken op één dag plannen”

Lees meer

 

Veel gestelde vragen

Vragen over ComTak

Sta ik er met ComTak alleen voor?

Met onze professionals staat u er niet alleen voor; zij weten waar over zij praten en hebben niet alleen verstand van software.

Moet ik zorgen hebben als we op ComTak overstappen?

We doen u geen belofte, maar we maken met u een afspraak: u stapt pas over als wij uw nieuwe ComTak-omgeving volledig hebben ingericht en getest. Geen uitval, geen stagnatie in uw bedrijfsvoering.

Hoe zorg ik dat mijn collega’s ComTak optimaal gaan gebruiken?

Wij snappen dat uw collega’s behoefte hebben aan uitleg. Daarom verzorgen onze professionals trainingen op maat, bij u op locatie. Zonder onverwachte kosten, als onderdeel van ons servicepakket.

Als ik nú een vraag heb, word ik dan pas volgende week geholpen?

Met ComTak bent u verzekerd van een team van helpdeskmedewerkers, die direct met uw vragen aan de slag gaan en samen met u voor de meest effectieve aanpak kiezen.

Moet ik ieder jaar weer een nieuwe licentie kopen om verzekerd te zijn van een up-to-date product?

ComTak is een onlinedienst, Software as a Service. Geen gedoe met aanschaf en licenties. U betaalt voor het gebruik, wij zorgen voor updates en de rest.

Vragen over ProData

Wat is ProData?

ProData BV ontwikkelt sinds 1998 maatwerkapplicaties voor administratieve toepassingen voor de zakelijke markt. Dit zijn voor 90% webapplicaties, gebouwd met ASP.NET (C#). ComTak is een van de producten van ProData.

Hoe ziet de klantenkring van ProData eruit?

ProData werk voornamelijk voor onderwijsinstellingen, productie- en handelsondernemingen en in de financiële dienstverlening.

Hoeveel mensen werken er bij ProData?

Het bedrijf bestaat uit gedreven professionals die allemaal op de werkvloer staan, in totaal 15. Onderdeel hiervan is de directie, die uit drie mensen bestaat en ook eigenaar van het bedrijf zijn.

Waar staat ProData voor?

ProData staat voor innovatieve en betrouwbare software-oplossingen. Eenvoud of complex, we hebben voor iedere klant een passende oplossing.

Is er leven naast ProData?

Voor ProData staat de menselijke maat voorop. De gezamenlijke uitgebreide lunch op kantoor is een belangrijk moment op een werkdag. Daarnaast stimuleren we maatschappelijk ontwikkelingen en ondersteunen lokale particuliere initiatieven.

 

U klikt en wij bellen!

Is uw interesse gewekt en wilt u een afspraak maken om uw specifieke situatie toe te lichten? Klik op onderstaande button en wij bellen u voor het maken van afspraak.

Afspraak

 • Vragenlijsten

  Optimale afstemming tussen enquêtes, toetsen, vragenlijsten en rapportages

  Lees meer
 • Resultaten en voortgang

  Uw eigen kwaliteit bepalen

  Lees meer
 • Studieprogramma’s

  Eenduidig en toch flexibel

  Lees meer
 • BPV / Stage

  Plaatsen, plannen, registreren en beoordelen

  Lees meer
 • 🕔

  Urenverantwoording, aan- en afwezigheid

  Eenvoudig en beschikbaar voor iedereen

  Lees meer
 • Administratie

  Efficiënt en direct zichtbaar

  Lees meer
 • Begeleiding

  Samen verantwoordellijk

  Lees meer
 • 📅

  Roosters

  Decentraal verrijken van een centraal rooster

  Lees meer
 • Portalen

  Iedereen betrokken

  Lees meer