Roosters

ComTak biedt de mogelijkheid om de weerbarstige onderwijspraktijk beter te organiseren.

Hoewel ComTak geen roosterapplicatie is, kan het een belangrijke rol spelen in het flexibiliseren van centrale roosters. Afwijkende klasindelingen kunnen worden gekoppeld aan lessen voor een bepaalde periode. Studenten kunnen ad hoc worden toegevoegd aan andere lessen. Voor studenten kunnen afwijkende roosters gemaakt worden. Lokalen en ruimtes kunnen gereserveerd worden. Afspraken kunnen worden gepland. Vergaderingen kunnen worden ingeroosterd.

Altijd en overal actuele roosterinformatie. Inzichtelijk voor alle betrokkenen, op hun persoonlijke ComTak-startpagina, mededelingenschermen en via I-cal zichtbaar gemaakt in andere agenda’s. Ook via SMS, email en sociale media.

screen8
 

Modules roosters

 • Roosters weergeven

  Roosters uit het centrale roosterpakket worden automatisch in ComTak opgenomen en kunnen op elk niveau, voor iedere gebruikersgroep worden gepubliceerd. Daarbij kunnen roosters per team worden weergegeven op klas, leerling, lokaal, medewerker of groep van medewerkers of groep van lokalen. Dit geeft de verschillende gebruikers in uw organisatie precies de informatie die nodig is. Uiteraard krijgt de betreffende gebruiker altijd zijn persoonlijke rooster te zien. Direct.

 • Inschrijven op activiteiten

  Leerlingen kunnen in ComTak oproepen welke activiteiten als ‘open inschrijving’ geroosterd zijn. Met één druk op de knop kunnen een plek reserveren. Een leerling kan ook zelf een examen plannen. De leerling ziet op zijn startpagina altijd de eerst volgende activiteiten staan. Uiteraard is de activiteit ook direct in het rooster zichtbaar. De docent die betrokken is bij de activiteit ziet welke leerlingen zich hebben ingeschreven en kan hierbij direct de presentie vastleggen of een bericht versturen naar de ingeschreven leerlingen.

 • 📅

  Roosterwijzigingen

  Van elke wijziging in het rooster die in de huidige week plaatsvindt krijgen de betrokkenen direct een bericht. De wijze waarop deze berichten getoond en verstuurd worden kan ingesteld worden. Zo is iedereen op de hoogte. Naast de persoonlijke berichten kunnen de berichten ook worden weergegeven op mededelingen borden.

   

 • Reserveringen

  Centrale roosters worden automatisch opgenomen in ComTak. Medewerkers kunnen in een bepaalde groep lokalen zelf een reservering maken, die direct zichtbaar is voor alle betrokkenen. Zo kan een locatie voor bijvoorbeeld een vergadering eenvoudig gereserveerd worden. De betrokken personen krijgen hier direct een bericht van.

 • 📅

  Dagroostering

  Lessen kunnen op teamniveau worden toegevoegd of aangepast. Afwijkende groepsindelingen kunnen worden samengesteld en andere activiteiten kunnen worden gepland. Automatisch worden de roosters van de alle betrokkenen aangepast en direct zichtbaar gemaakt. Zo kunnen nieuwe activiteiten snel en eenvoudig worden toegevoegd. De kracht van centrale roostering wordt zo gecombineerd met de weerbarstigheid van de dagelijkse onderwijspraktijk. Regie en flexibiliteit.

“Decentraal ruimtes reserveren, in een centraal aangemaakt rooster”

Lees meer

 

“ComTak biedt de leerling maximale vrijheid bij het inschrijven op onderwijsactiviteiten op weg naar het examen”

Lees meer

 

“Ondanks een centrale roosterplanning, heeft ieder onderwijsteam de vrijheid naar believen het eigen rooster aan te vullen en te verrijken”

Lees meer

 

“Het is eenvoudig en levert geen ‘gedoe’ op”

Lees meer

 

“Cursisten delen zelf hun weekrooster in”

Lees meer

 

“Inplannen van aanvullende lessen met leerlingen uit verschillende klassen is heel eenvoudig”

Lees meer

 

“Roosters worden op de werkvloer aangepast en met alle betrokkenen gecommuniceerd”

Lees meer

 

“ik kan snel meerdere afspraken op één dag plannen”

Lees meer

 

Veel gestelde vragen

Vragen over ComTak

Sta ik er met ComTak alleen voor?

Met onze professionals staat u er niet alleen voor; zij weten waar over zij praten en hebben niet alleen verstand van software.

Moet ik zorgen hebben als we op ComTak overstappen?

We doen u geen belofte, maar we maken met u een afspraak: u stapt pas over als wij uw nieuwe ComTak-omgeving volledig hebben ingericht en getest. Geen uitval, geen stagnatie in uw bedrijfsvoering.

Hoe zorg ik dat mijn collega’s ComTak optimaal gaan gebruiken?

Wij snappen dat uw collega’s behoefte hebben aan uitleg. Daarom verzorgen onze professionals trainingen op maat, bij u op locatie. Zonder onverwachte kosten, als onderdeel van ons servicepakket.

Als ik nú een vraag heb, word ik dan pas volgende week geholpen?

Met ComTak bent u verzekerd van een team van helpdeskmedewerkers, die direct met uw vragen aan de slag gaan en samen met u voor de meest effectieve aanpak kiezen.

Moet ik ieder jaar weer een nieuwe licentie kopen om verzekerd te zijn van een up-to-date product?

ComTak is een onlinedienst, Software as a Service. Geen gedoe met aanschaf en licenties. U betaalt voor het gebruik, wij zorgen voor updates en de rest.

Vragen over ProData

Wat is ProData?

ProData BV ontwikkelt sinds 1998 maatwerkapplicaties voor administratieve toepassingen voor de zakelijke markt. Dit zijn voor 90% webapplicaties, gebouwd met ASP.NET (C#). ComTak is een van de producten van ProData.

Hoe ziet de klantenkring van ProData eruit?

ProData werk voornamelijk voor onderwijsinstellingen, productie- en handelsondernemingen en in de financiële dienstverlening.

Hoeveel mensen werken er bij ProData?

Het bedrijf bestaat uit gedreven professionals die allemaal op de werkvloer staan, in totaal 15. Onderdeel hiervan is de directie, die uit drie mensen bestaat en ook eigenaar van het bedrijf zijn.

Waar staat ProData voor?

ProData staat voor innovatieve en betrouwbare software-oplossingen. Eenvoud of complex, we hebben voor iedere klant een passende oplossing.

Is er leven naast ProData?

Voor ProData staat de menselijke maat voorop. De gezamenlijke uitgebreide lunch op kantoor is een belangrijk moment op een werkdag. Daarnaast stimuleren we maatschappelijk ontwikkelingen en ondersteunen lokale particuliere initiatieven.

 

U klikt en wij bellen!

Is uw interesse gewekt en wilt u een afspraak maken om uw specifieke situatie toe te lichten? Klik op onderstaande button en wij bellen u voor het maken van afspraak.

Afspraak

 • Vragenlijsten

  Optimale afstemming tussen enquêtes, toetsen, vragenlijsten en rapportages

  Lees meer
 • Resultaten en voortgang

  Uw eigen kwaliteit bepalen

  Lees meer
 • Studieprogramma’s

  Eenduidig en toch flexibel

  Lees meer
 • BPV / Stage

  Plaatsen, plannen, registreren en beoordelen

  Lees meer
 • 🕔

  Urenverantwoording, aan- en afwezigheid

  Eenvoudig en beschikbaar voor iedereen

  Lees meer
 • Administratie

  Efficiënt en direct zichtbaar

  Lees meer
 • Begeleiding

  Samen verantwoordellijk

  Lees meer
 • 📅

  Roosters

  Decentraal verrijken van een centraal rooster

  Lees meer
 • Portalen

  Iedereen betrokken

  Lees meer