Urenverantwoording, aan- en afwezigheid

Registratie van uren en aan- en afwezigheid van studenten vraagt steeds meer aandacht.

De overheid en het bedrijfsleven geven meer inhoud aan het certificaat of diploma.Naast de onderwijskundige kwaliteit en inhoud van de opleiding, speelt de inzet van de student een steeds belangrijkere rol.

Betrouwbare presentie- en verzuimgegevens zijn van groot belang voor opleider én student. Studiefinanciering, inspectie en ook het bedrijfsleven en kwaliteitszorg vragen hierom. ComTak kan deze informatie leveren.

screen14
 

Modules uren, aan- en afwezigheid

 • Presentieregistratie

  Invoer van presentie op basis van roosters, ad hoc, handmatig of met scanners of loggers. De flexibele presentie-oplossing van ComTak koppelt efficiënt bestaande en nieuwe presentie oplossingen. ComTak biedt verschillende overzichten om de kwaliteit van aanwezigheidsinvoer te monitoren. Bijvoorbeeld per docent of per vak of per vakgroep. De verschillende overzichten kunnen ook met elkaar worden vergeleken.

 • Verzuimregistratie

  Het registeren van afwezigheid is de basis van de presentieregistratie. Het invoeren van de afwezigheidsmeldingen kan door ouders, leerlingen of medewerkers plaatsvinden. Ouders of leerlingen kunnen snel en eenvoudig hun kind afmelden via de ouderportaal of leerlingportaal. Zij kiezen direct een reden en kunnen deze toelichten. Afhankelijk van de reden kan de school actie ondernemen.

 • Lesuitval en vervanging

  Uitval van lessen en activiteiten of vervanging worden in ComTak direct aan alle betrokkenen getoond of door middel van een signalering kenbaar gemaakt.  Desgewenst kan lesvervanging automatisch geregistreerd worden op basis van de presentie-invoer.

 • VSV

  Naast rapportages voor intern gebruik, biedt ComTak de mogelijkheid externe rapportages aan te leveren, bijvoorbeeld aan het VSV-loket. Wettelijke regels kunnen vertaald worden in signaleringen en aangevuld worden met regionale afspraken. De signaleringen kunnen leiden tot VSV-meldingen die (automatisch) verzonden worden naar het VSV-loket. Ook andere partijen kunnen toegang verschaft worden tot het dossier, bijvoorbeeld Jeugdzorg. Zo kunnen verzuimmeldingen automatisch dagelijks gemeld worden. Afspraken, verslagen en ondernomen acties rondom een student, worden op een centrale plek vastgelegd en zijn inzichtelijk voor verschillende betrokken partijen.

 • Planning / realisatie van uren (Urennorm)

  De planningmodule helpt teams hun plannen uit te werken. Op basis van tijdvakken (bijvoorbeeld perioden) kan het onderwijsprogramma op hoofdlijnen worden gepland. Het detailniveau kan zelf bepaald worden. Planningen kunnen per opleiding, cohort, groep, klas of zelfs student gemaakt worden. Planningen kunnen door roostermakers gebruikt worden als basis voor de roosters. Zodra er uren gerealisseerd zijn kan de planning gebruikt worden om de realisatie te tonen en op basis hiervan de prognose voor het gehele jaar te tonen. Zo wordt een planning ook een stuurinstrument.

 • Presentiegegevens en statistiek

  Presentiegegevens kunnen voor tal van doelen gemaakt worden. De presentiegegevens kunnen daarom naar eigen inzicht getoond worden. Per opleiding, klas, student, vak, docent of combinaties hiervan. Presentiestatistieken geeft het management informatie om te sturen. Zo kunnen scholen, opleidingen of klassen met elkaar vergeleken worden.

“Urenplanning en realisatie worden gecombineerd met BPV-gegevens en inzichtelijk gemaakt”

Lees meer

 

“VSV-meldingen worden automatisch verzonden naar de leerplichtambtenaar”

Lees meer

 

“Door de presentie-invoer transparant te maken verbetert de kwaliteit van de registratie”

Lees meer

 

“Minder werk en meer ouderbetrokkenheid”

Lees meer

 

“Het is eenvoudig en levert geen ‘gedoe’ op”

Lees meer

 

“ComTak maakt het verhaal achter een resultaat compleet”

Lees meer

 

“Je meld je niet alleen ziek, maar kiest meteen een alternatief lesuur”

Lees meer

 

“Planning en actuele realisatie worden vertaald in een prognose. Dat scheelt mij veel werk!”

Lees meer

 

“Meldingen aan DUO worden nu automatisch verzorgd.”

Lees meer

 

“Urenregistratie, verantwoording en toelichting: alles in één overzicht”

Lees meer

 

Veel gestelde vragen

Vragen over ComTak

Sta ik er met ComTak alleen voor?

Met onze professionals staat u er niet alleen voor; zij weten waar over zij praten en hebben niet alleen verstand van software.

Moet ik zorgen hebben als we op ComTak overstappen?

We doen u geen belofte, maar we maken met u een afspraak: u stapt pas over als wij uw nieuwe ComTak-omgeving volledig hebben ingericht en getest. Geen uitval, geen stagnatie in uw bedrijfsvoering.

Hoe zorg ik dat mijn collega’s ComTak optimaal gaan gebruiken?

Wij snappen dat uw collega’s behoefte hebben aan uitleg. Daarom verzorgen onze professionals trainingen op maat, bij u op locatie. Zonder onverwachte kosten, als onderdeel van ons servicepakket.

Als ik nú een vraag heb, word ik dan pas volgende week geholpen?

Met ComTak bent u verzekerd van een team van helpdeskmedewerkers, die direct met uw vragen aan de slag gaan en samen met u voor de meest effectieve aanpak kiezen.

Moet ik ieder jaar weer een nieuwe licentie kopen om verzekerd te zijn van een up-to-date product?

ComTak is een onlinedienst, Software as a Service. Geen gedoe met aanschaf en licenties. U betaalt voor het gebruik, wij zorgen voor updates en de rest.

Vragen over ProData

Wat is ProData?

ProData BV ontwikkelt sinds 1998 maatwerkapplicaties voor administratieve toepassingen voor de zakelijke markt. Dit zijn voor 90% webapplicaties, gebouwd met ASP.NET (C#). ComTak is een van de producten van ProData.

Hoe ziet de klantenkring van ProData eruit?

ProData werk voornamelijk voor onderwijsinstellingen, productie- en handelsondernemingen en in de financiële dienstverlening.

Hoeveel mensen werken er bij ProData?

Het bedrijf bestaat uit gedreven professionals die allemaal op de werkvloer staan, in totaal 15. Onderdeel hiervan is de directie, die uit drie mensen bestaat en ook eigenaar van het bedrijf zijn.

Waar staat ProData voor?

ProData staat voor innovatieve en betrouwbare software-oplossingen. Eenvoud of complex, we hebben voor iedere klant een passende oplossing.

Is er leven naast ProData?

Voor ProData staat de menselijke maat voorop. De gezamenlijke uitgebreide lunch op kantoor is een belangrijk moment op een werkdag. Daarnaast stimuleren we maatschappelijk ontwikkelingen en ondersteunen lokale particuliere initiatieven.

 

U klikt en wij bellen!

Is uw interesse gewekt en wilt u een afspraak maken om uw specifieke situatie toe te lichten? Klik op onderstaande button en wij bellen u voor het maken van afspraak.

Afspraak

 • Vragenlijsten

  Optimale afstemming tussen enquêtes, toetsen, vragenlijsten en rapportages

  Lees meer
 • Resultaten en voortgang

  Uw eigen kwaliteit bepalen

  Lees meer
 • Studieprogramma’s

  Eenduidig en toch flexibel

  Lees meer
 • BPV / Stage

  Plaatsen, plannen, registreren en beoordelen

  Lees meer
 • 🕔

  Urenverantwoording, aan- en afwezigheid

  Eenvoudig en beschikbaar voor iedereen

  Lees meer
 • Administratie

  Efficiënt en direct zichtbaar

  Lees meer
 • Begeleiding

  Samen verantwoordellijk

  Lees meer
 • 📅

  Roosters

  Decentraal verrijken van een centraal rooster

  Lees meer
 • Portalen

  Iedereen betrokken

  Lees meer